Polițiștii harghiteni au constatat în cursul zilei de vineri alte două contravenţii şi o infracţiune comise pe linie silvică, în localitățile Cristuru Secuiesc şi Frumoasa.

Oamenii legii au confiscat peste 5 mc de lemne, au aplicat două amenzi în valoare totală de 4.000 lei, și au deschis dosar penal pe numele unui bărbat de 38 de ani. 

„O echipă formată din poliţişti şi pădurari, care acţiona în zona oraşului Cristuru Secuiesc, a identificat pe D.J. 137, în satul Betești, două atelaje hipo încărcate cu lemn de foc, transportatorii fiind un bărbat de 36 de ani, din oraşul Cristuru Secuiesc şi unul de 25 de ani, din comuna Porumbeni. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că persoanele în cauză au scos fără drept circa 2 mc lemn de foc din fondul forestier național, de pe o parcelă din comuna Șimonești, fără să deţină aprobare legală, situaţie în care cei doi au fost sancționați contravențional, conform Legii 171/2010, cu amendă de câte 2.000 de lei. În aceeaşi zi, în cadrul unei activităţi similare, poliţiştii au identificat un bărbat de 38 de ani, din comuna Frumoasa, în timp ce conducea pe D.C. 101, pe raza localităţii sale de domiciliu, un atelaj hipo încărcat cu 17 buşteni de esenţă răşinoase, specia molid, fără documente legale de provenienţă şi transport. Şi în acest caz materialul lemnos, circa 3,5 mc, a fost ridicat în vederea confiscării, iar pe numele transportatorului a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori”, gtransmite IPJ Harghita.

Acțiunile au fost organizate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, pe raza întregului judeţ.

 

Articolul precedent„Colectiv ne privește pe toți” – documentar despre primul an de după tragedia din 2015 care a îndoliat România
Articolul următorOUG pentru alegerile anticipate a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial