În plină criză generată de inflație, angajații din învățământ cer salarii mai mari! Sindicaliștii atrag atenția că creșterea galopantă a prețurilor afectează condiția umană și solicită o majorare urgentă în baza legii salarizării. Mai mult, profesorii cer Guvernului să le acorde și sporurile pentru condiții de muncă. 

Profesorii cer salarii mai mari și ne amintim că încă de anul trecut cadrele didactice au ieșit în stradă, au cerut salarii mai mari și au cerut Guvernului să respecte Legea salarizării 153/2017. Această lege a salarizării prevede acordarea unor majorări în funcție de momentul în care profesorii au venit în acest sistem. 

Cei de la sindicat spun că nu mai fac față valului de scumpiri și că această creștere galopantă a prețurilor afectează atât condiția umană, dar și condiția profesională a cadrelor didactice. 

De asemenea, sindicaliștii spun că sunt foarte mulți profesori care nu beneficiază în acest moment de acele sporuri pentru condițiile de muncă, drept pentru care se simt discriminați, având în vedere că alte categorii bugetare primesc aceste sporuri. Ei cer Guvernului ca de anul viitor aceste sporuri să fie acordate și în sistemul educațional. 

Pe de altă parte, aceștia atrag atenția că aproximativ 60.000 de profesori au în acest moment peste 50 de ani, ceea ce înseamnă că în următorii ani vor ieși la pensie. Ei spun că ne confruntăm deja cu un deficit de personal. 

De asemenea, profesorii cer Guvernului uns et de măsuri pentru a crea o stabilitate în acest domeniu, în contextul în care sunt în acest moment peste 4000 de profesori necalificați, iar asta afectează sistemul de învățământ.

Articolul precedentCui îi e frică de Bobby Păunescu? Candidatura la prezidențiale, blocată de statul paralel. Marian Vanghelie, anunțul care dinamitează clasa politică: democrația, în impas
Articolul următorScenariu sumbru: frigul ar putea ucide 335.000 de europeni, în 2023! Zona euro, lovită și de recesiune – Ce spun specialiștii