Scenariu sumbru pentru Europa: 335.000 de oameni ar putea muri de frig din cauza penuriei de gaze! Este avertismentul lansat de specialiștii de la Agenția Internațională a Energiei, care spun că urmează cel mai dur an din ultimele decenii pentru întregul continent, atât din punct de vedere energetic, cât și economic.

Dacă iarna aceasta ne-am confruntat cu o criză a gazelor, Agenția Internațională a Energiei avertizează că greu abia începe. Mai exact, anul viitor ne putem confrunta cu cea mai mare criză din ultimii ani, și asta deoarece livrările de gaze din Rusia către Europa ar putea fi oprite complet.

În același timp, dacă autoritățile de la noi din țară spun că suntem pregătiți pentru iarna aceasta, ei bine autoritățile internaționale atrag atenția că deja ar trebui să începem să ne pregătim pentru iarna viitoare. 

Motivul este legat de faptul că se așteaptă ca, la nivel european, livările de gaze pentru anul 2023 să fie la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani. Totul în contextul în care am văzut deja că frigul a făcut primele victime, inclusiv la noi în țară. 

Nici din punct de vedere economic lucrurile nu arată foarte bine. Cei mai mari specialiștid e risc din lume au făcut previziuni sumbre pentru anul următor. Aceștia spun că populația din zona europeană va sărăci iar toată zona euro va intra într-o recesiune mai rea chiar și decât cea din SUA, urmând o creștere abia la finalul anului 2024, o creștere cu doar 1,3 procente. 

Articolul precedentProfesorii cer salarii mai mari. Care sunt principalele PROVOCĂRI cu care se confruntă cei din sistem
Articolul următorAnunțul meteorologului ANM – Cum va fi vremea de Sfântul Andrei și de Ziua Națională