Record negativ în weekend pe pârtiile din țară – cele mai multe accidente de la deschiderea sezonului de schi.

 

Salvamont Romania îi îndeamnă pe turiști la prudență și responsabilitate în practicarea sporturilor montane.

Sâmbătă, salvamontiștii din întreaga țară s-au confruntat cu un număr extraordinar de mare de evenimente, multe dintre ele soldate cu accidentări deosebit de grave. 

La Dispeceratul Național Salvamont, direct sau prin Sistemul Național de Urgenta SNAU 112, s-au primit 127 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a echipelor Salvamont, dintre acestea, 6 apeluri pentru Salvamont Harghita și două pentru Salvamont Covasna. 

„După acordarea primului ajutor, stabilizare și transport de la locul evenimentului de către salvamontiști, 88 dintre aceste cazuri au fost trimise către unitățile spitalicești cu ambulanțele SAJ, SMURD și Salvamont, restul, considerate mai ușoare fiind îndrumate către spital, pentru control suplimentar, cu mașinile aparținătorilor. S-au mai primit și 29 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană”, transmite Dispeceratul Național Salvamont.

Duminică, peste 450 de salvamontiști s-au aflat pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, în zonele montane și în cabinetele medicale din cele peste 90 de baze și posturi Salvamont. 

Echipele salvamont pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

Foto: Dispeceratul Național Salvamont

 

Articolul precedentTurist din Mureș, bătut și călcat cu ATV-ul de un angajat al pârtiei de schi din Toplița
Articolul următorCod galben de ceață în județul Harghita