Pe toată durata desfășurării Pelerinajului de Rusaliile Catolice de la Șumuleu-Ciuc, ISU Harghita, în colaborare cu ISU Mureș, a luat toate măsurile pentru gestionarea eficientă a potențialelor situații de urgență.

În zona de desfășurare a Procesiunii Catolice, se află echipaje de pompieri, paramedici și personal medical UPU SMURD, care pot acorda sprijin și prim-ajutor populației. Orice persoană poate solicita şi primi asistență medicală de urgență în punctele de prim-ajutor şi spitalul mobil SMURD, amplasat în Șaua Șumuleului.

Participanţii la această activitate sunt rugaţi, pentru siguranţa lor, să respecte recomandările autorităților de la fața locului. De asemenea, dacă sesizează persoane aflate în dificultate sau eventuale situații de urgență, să anunțe imediat personalul prezent în dispozitivele din apropiere sau să semnaleze cazul la 112.

Premergător desfășurării manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Rusaliilor Catolice, specialiștii Inspecției de Prevenire, în colaborare cu componenta preventivă a S.V.S.U. din cadrul Primăriei Miercurea-Ciuc, au desfășurat în 7 iunie, activități de informare preventivă pe strada Szek din municipiul reședință de județ, la comercianții ambulanți, verificându-se respectarea măsurilor de securitate la incendiu, precum și asigurarea mijloacelor de primă intervenție în caz de incendiu, respectiv modul de folosire al acestora. În cadrul acțiunilor preventive, au fost distribuite materiale de informare preventivă din campania RISC („Renunță! Improvizațiile sunt Catastrofale”) și reguli de apărare împotriva incendiilor specifice manipulării, transportului și utilizării GPL.

Informarea cetățenilor cu privire la măsurile și mijloacele de ordin preventiv despre riscurile la incendiu constituie o preocupare permanentă a pompierilor militari harghiteni.

Articolul precedentAttila Korodi propune crearea unei noi parcele pentru eroii romani din cimitirul din Valea Uzului
Articolul următorUn nou pelerinaj impresionant la Şumuleu Ciuc, de Rusalii