Preşedintele PNL Harghita, Sebastian Buzilă, consideră că rezultatele la nivel judeţean la primul tur al alegerilor prezidenţiale sunt cele aşteptate, Klaus Iohannis reuşind să obţină mai multe voturi decât au adunat împreună cei doi principali contracandidaţi, Viorica Dăncilă şi Dan Barna.

„Sunt rezultatele pe care le aşteptam în Harghita. La alegerile europarlamentare, PNL a fost primul partid românesc în Harghita, la alegerile prezidenţiale, candidatul PNL Klaus Iohannis a reuşit să adune în Harghita mai multe voturi decât au adunat împreună cei doi principali contracandidaţi. Suntem convinşi că, în turul doi, Klaus Iohannis va câştiga al doilea mandat, dar trebuie să evităm ca diferenţa mare faţă de cel de-al doilea clasat în turul 1 să demobilizeze electoratul. În acest sens, începând cu luni vom avea încă două săptămâni de campanie electorală pentru mobilizarea electoratului de dreapta”, a declarat, pentru Agerpres, Sebastian Buzilă.

Acesta a arătat că este o victorie importantă pentru PNL şi pentru Klaus Iohannis şi că „românii au votat pentru o Românie normală, pentru o Românie pro-europeană”.

Candidatul PNL, Klaus Iohannis, a obţinut în Harghita 10.574 de voturi, adică un procent de 9,45% din opţiunile celor prezenţi la urne.

În judeţ, pe primul loc s-a clasat liderul UDMR, Kelemen Hunor, votat de 86.969 alegători (77,7%)

Articolul precedentSport Club Miercurea Ciuc, victorie la scor contra celor de la ACS Sapientia U 23
Articolul următorCOD GALBEN de vânt puternic, până joi dimineața!