O firmă care exploata ilegal agregate minerale în zona Mădăraș, județul Harghita, a fost amendată cu 30.000 de lei în urma unui control efectuat de comisarii Gărzii de Mediu, împreună cu reprezentanți ai IPJ Harghita.

În urma controlului, care a avut loc în data de 11 iunie, oamenii legii au constatat că activitatea de exploatare se desfășura în mod neautorizat, astfel că pe lângă amenda pentru lipsa autorizației de mediu, au întocmit și un dosar penal.

„Comisarii de Mediu au constatat desfășurarea activității de exploatare în ROSPA 0034 Depresiunea și Munții Ciucului, fără deținerea actului de reglementare. Societății i se aplică amendă contravențională în cuantum de 30 000 lei pentru lipsa autorizației de mediu și vor fi sesizate organele de cercetare penală pentru activitatea neautorizată desfășurată în perimetrul ROSPA 0034 Depresiunea și Munții Ciucului”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Harghita.

Conform procedurii, cmisarii de Mediu vor notifica Agenția pentru Protecția Mediului Harghita pentru stabilirea măsurilor reparatorii și pentru evaluarea prejudiciului asupra mediului, produs în urma activității desfășurate de societate, asupra speciilor și habitatelor naturale protejate.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Nicolae Bănicioiu, ministrul din vremea Colectiv, ipocrizie pe COVID-19
Articolul următorCHA CHA LITIX! Circ la marginea Bucureștiului, cu Nicușor și Aurelian