Un bărbat de 39 de ani din comuna harghiteană Lunca de Jos este cercetat penal pentru conducere fără permis, uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale după ce a fost oprit în trafic duminică, de polițiștii harghiteni, cărora li s-a părut suspect documentul prezentat pentru control.

La verificarea în baza de date, oamenii legii au constatat că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere. În plus, acesta avea 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 08.03.2020, în jurul orei 16:30, un bărbat de 39 de ani, din comuna Lunca de Jos, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 125, pe raza comunei Cârța, având asupra sa un permis de conducere, aparent eliberat de autoritățile din Ucraina. Date fiind suspiciunile ca permisul de conducere prezentat pentru control să fi fost contrafăcut, poliţiştii au procedat la verificarea acestuia în bazele de date, situaţie în care au constatat că persoana în cauză nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere, având şi 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cele din urmă conducătorul auto a recunoscut că a obţinut permisul de conducere respectiv în Ungaria, nicidecum în Ucraina, acesta fiind falsificat”, au transmis reprezentanții IPJ Harghita.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis, uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

Articolul precedentStudent al UPG Ploiești, suspect de infectare cu coronavirus
Articolul următorMinoră dată dispărută, găsită acasă la un tânăr de 18 ani, în municipiul Topliţa