ISU Suceava a anunțat, aseară, că un urs a atacat în zona fondului forestier arondat județelor Suceava – Harghita – Mureș, iar incidentul a avut loc pe raza județului Harghita. Un bărbat de 45 de ani este în stare gravă, iar altul, de 26 de ani, care a fugit de la locul atacatului și a fost căutat câteva ore bune, a fost găsit decedat. 

La căutări a luat parte echipa Salvamont Suceava, împreună cu unitatea canină Salvamont Suceava, Jandarmeria montană, ISU și alte organe competente. Din datele primite în Dispeceratul ISU Suceava, în această dimineață, în jurul orei 7:40, jandarmii suceveni au găsit trupul  tânărului de 26 de ani, care a fost dat dispărut ieri seară. Acesta se afla la o distanță de aproximativ 300 de metri, față de locul unde a fost observat ultima oară, în interiorul pădurii. Din nefericire, leziunile sale erau incompatibile cu viața. Jandarmii l-au preluat și au solicitat sprijin echipajelor Salvamont, pentru a-l coborî de pe munte, înspre județul Harghita.

Ursul ar fi atacat o bovina in zona unei stani amplasată pe raza județului Harghita și trei bărbați au incercat să alunge ursul. Un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs suferind mai multe leziuni si fiind transportat la o unitate medicală din județul Suceava, aceasta fiind cea mai apropiata unitate medicală de locul atacului. Un alt tânăr de 26 de ani a reușit sa fuga fiind la aceasta ora cautat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani și polițiști. Cel de-al treilea bărbat este apelantul la SNUAU 112.

Toți cei trei bărbați sunt din județul Mureș și lucrau la stâna din județul Harghita. Echipe de polițiști, jandarmi și salvamontiști din Suceava sprijină activitățile de căutare a bărbatului de 26 de ani inițiate si coordonate de autoritățile din Harghita. De asemenea, dosarul penal intocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vatamare corporala din culpa este intocmit si instrumentat de autoritățile judiciare din județul Harghita. 

Salvamont Vatra Dornei a intervenit la fața locului pentru recuperarea victimelor şi acordarea primului ajutor pentru două persoane atacate de urs în zona Drăgoiasa. S-a intervenit cu două maşini şi 6 oameni. Prima victimă se află, deja, în Ambulanță, în drum spre Vatra Dornei. Dată fiind gravitatea rănilor, bărbatul va fi transferat mai departe.

Articolul precedentCiobani atacați de urs la o stână din județul Harghita! O victimă a fost transportată în stare critică la un spital din Suceava!
Articolul următorALERTĂ ALIMENTARĂ: Încă un desert cu oxid de etilenă a fost retras de pe piaţă