ISU Suceava a anunțat, în această seară, că un urs a atacat în zona fondului forestier arondat județelor Suceava – Harghita – Mureș, iar incidentul a avut loc pe raza județului Harghita.

Ursul ar fi atacat o bovina in zona unei stani amplasată pe raza județului Harghita și trei bărbați au incercat să alunge ursul. Un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs suferind mai multe leziuni si fiind transportat la o unitate medicală din județul Suceava, aceasta fiind cea mai apropiata unitate medicală de locul atacului. Un alt tânăr de 26 de ani a reușit sa fuga fiind la aceasta ora cautat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani și polițiști. Cel de-al treilea bărbat este apelantul la SNUAU 112.

Toți cei trei bărbați sunt din județul Mureș și lucrau la stâna din județul Harghita. Echipe de polițiști, jandarmi și salvamontiști din Suceava sprijină activitățile de căutare a bărbatului de 26 de ani inițiate si coordonate de autoritățile din Harghita. De asemenea, dosarul penal intocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vatamare corporala din culpa este intocmit si instrumentat de autoritățile judiciare din județul Harghita. 

UPDATE – Salvamont Vatra Dornei intervine la fața locului pentru recuperarea victimelor şi acordarea primului ajutor pentru două persoane atacate de urs în zona Drăgoiasa. Se intervine cu două maşini şi 6 oameni. Prima victimă se află, deja, în Ambulanță, în drum spre Vatra Dornei. Dată fiind gravitatea rănilor, bărbatul va fi transferat mai departe.
 

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Litoralul românesc, două Românii complet diferite: Culisele vacanțelor politicienilor români
Articolul următorTânărul cioban atacat de urs a fost găsit mort!