Formaţiunea etnică şi-a identificat deja adversarii din partea cărora ar putea primi replici aspre în Parlament şi a început să le pună etichete: senatorul harghitean consideră că liderii AUR „nu îşi au locul în secolul XXI, într-un Parlament democratic”, potrivit Informația Harghitei.

Senatorul UDMR Tánczos Barna a declarat la finalul unei conferinţe de presă organizată la finalul scrutinului parlamentar de Organizaţia Teritorială Ciuc a UDMR, că Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) este interesată de formarea unui guvern de centru – dreapta şi că va negocia cu formaţiuni aflate în aceeaşi familie de partide politice la nivel european.

Am afirmat de mai multe ori în ultimele săptămâni că suntem interesaţi de formarea unui guvern de centru-dreapta, cu formaţiuni politice care sunt în acelaşi partid politic la nivel european sau grup politic, familie de partide politice la nivel european. UDMR este interesată de formarea unui astfel de guvern şi în cazul în care vom fi invitaţi, vom purta cu siguranţă negocieri cu partidele care fac parte din Partidul Popular European”, a declarat Tánczos.

Continuarea, AICI

Sursa: Realitatea de Harghita