Europarlamentarul Tokes Laszlo, preşedintele onorific al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) şi preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT) a declarat, că proiectul autonomiei constituie prioritatea absolută a PPMT, acesta fiind cel mai important mesaj al său la Congresul PPMT din cursul zilei de sâmbătă.

„Avem foarte multe tendinţe politice nesănătoase, venind atât din Bucureşti, cât şi din Bruxelles, dar şi din partea partidului extremist UDMR, care nu suportă pluralitatea politică şi în realitate nu susţine ideea, programa autonomiei care constituie prioritatea absolută a programului Partidului Popular Maghiar, respectiv a Consiliului Naţional Maghiar cu care este în strâns parteneriat. Nu ar trebui să ne aplecăm oportunismului şi în tot cazul trebuie să ne ţinem pe linia acestui program autonomist, primul şi cel mai important mesaj al meu„, a declarat Tokes pentru Agepres.

Acesta şi-a manifestat speranţa că după acest congres se va întări conducerea PPMT-ului şi vor avea mai mult succes în organizarea alegerilor de anul viitor.

„Conform relaţiilor noi în viaţa politică internă a maghiarilor, sper că vom reuşi să avansăm în privinţa alegerilor din anul viitor. Din păcate, anul acesta nu am reuşit să ne unim forţele cu celelalte partide maghiare şi din cauza aceasta mi-e frică că nu vom reuşi să obţinem cele trei mandate ale comunităţii maghiare din România” a declarat Tokes.

Articolul precedentUn şofer de 18 ani a murit carbonizat după ce maşina i-a luat foc
Articolul următorCentru de zi pentru bătrâni, ridicat cu fonduri europene la Odorheiu Secuiesc