Liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, susţine că Uniunea este deschisă la o discuţie pe tema unei moţiuni de cenzură, fiind important ca textul să facă referiri şi la soluţionarea problemelor comunităţii maghiare, cum ar fi Cimitirul din Valea Uzului.

„Grupurile parlamentare ale UDMR nu dispun de numărul necesar de voturi pentru a iniţia a moţiune de cenzură, astfel încât aceasta nu poate veni decât din partea altor partide din opoziţie. Am înţeles că PNL doreşte o moţiune de cenzură. Legat de ceea ce ar face UDMR în cazul unei moţiuni de cenzură, noi, astăzi, nu mai avem o colaborare parlamentară cu coaliţia guvernamentală, nu mai susţinem coaliţia. Evident că la o moţiune de cenzură, ne uităm în acelaşi timp şi la textul acesteia, fiind important ce va conţine moţiunea pentru că noi reprezentăm minoritatea maghiară din România şi problemele comunităţii maghiare trebuie să se regăsească într-un document important cum este o moţiune de cenzură prin care se doreşte căderea Guvernului. De exemplu, printre aceste probleme se numără soluţionarea situaţiei Cimitirului din Valea Uzului. La ora asta avem doar declaraţii ale unor oameni politici care doresc să aibă un dialog cu UDMR, noi suntem deschişi la dialog cu toată lumea, pentru că aceste probleme ale comunităţii maghiare e bine să fie cunoscute, dacă nu sunt cunoscute de aceşti politicieni. Dacă noi vom fi invitaţi la un dialog, la o dezbatere, vom spune <<da>> şi vom exprima chestiunile care interesează comunitatea maghiară din România”, a spus Cseke.

Biroul Executiv al PNL a decis, marţi, depunerea unei moţiuni de cenzură la adresa guvernului Dăncilă până la finalul actualei sesiuni parlamentare, respectiv până la finalul lunii iunie, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Articolul precedentCOD GALBEN de ploi torenţiale valabil pentru judeţul Harghita
Articolul următorUrşii şi-au făcut apariţia din nou la Lacul Sfânta Ana şi la Băile Tușnad