În cursul zile de ieri, la ora 16:50, respectiv 18:55 jandarmii harghiteni au fost solicitați prin intermediul SNUAU 112 pentru a interveni la îndepărtarea unei ursoaice cu pui din zona Lacului Sfânta Ana și a unui urs din zona orașului Băile Tușnad.

În ceea ce privește primul apel, la fața locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad, în vederea îndepărtării din zonă a ursoaicei și celor doi pui.

Din relatarea bărbatului ce a solicitat sprijinul jandarmilor a reieșit faptul că, aceasta s-ar fi apropiat de locul unde se comercializează produse de panificație și unde un grup de copii ar fi servit masa și nu ar mai fi vrut să plece.

Ursoaica a fost îndepărtată din zonă de către jandarmi, aceștia rămânând o perioadă la fața locului pentru a fi în măsură să intervină dacă ursoaica se reîntoarce, dar nu a fost cazul.

În acest timp a fost înregistrat un nou apel, de această dată la capătul firului aflându-se o doamnă ce a solicitat ajutorul jandarmilor pentru îndepărtarea unui urs dintr-o zonă aflată la periferia orașului Băile Tușnad. S-a confirmat prezența ursului, dar acesta s-a îndreptat singur spre pădurea din apropiere.

Articolul precedentUDMR pune condiţii pentru susţinerea moţiunii. Vrea ca textul să cuprindă problemele maghiarilor din Valea Uzului
Articolul următorMesaj de la Poliţia Harghita pentru pelerinii care ajung la Şumuleu Ciuc, de vizita Papei Francisc