În cursul acestei dimineți, în jurul orei 04:00, prin intermediul 112, am jandarmii harghiteni au fost anunțați că un tânăr de 18 ani plecat spre Piatra Singuratică de cu seară, nu s-a întors acasă. Ceața densă și întunericul nu au reprezentat decât un mic impediment pentru jandarmii montani.

Din datele furnizate de către apelant, altul decât cel neîntors acasă, a rezultat că acesta din urmă ar fi plecat din localitatea Bălan spre Piatra Singuratică pentru a se întâlni cu niște prieteni, dar nu ar mai fi dat nici un semn de viață, fapt ce l-a determinat să-l sune pe telefonul mobil, acesta neputând fi contactat.

La nivelul inspectoratului s-a luat măsura alertării și trimiterii în zonă a unui echipaj de jandarmerie montan, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Harghita Băi, format din 3 jandarmi, care să îl caute. Chiar dacă în zonă era o ceață densă iar afară încă nu se luminase, jandarmii pe baza informațiilor furnizate de apelant și a cunoașterii zonei, au reușit să-l găsească pe tânărul neîntors acasă, sub un brad, ghemuit și înfrigurat, cu bateria de la telefon descărcată.

Acesta nu era echipat corespunzător pentru munte și se afla undeva la jumătatea traseului montan „Piatra Fierarilor” ce leagă orașul Bălan de Piatra Singuratică. Din cele relatate de tânăr a reieșit faptul că el a plecat să se întâlnească cu niște prieteni în seara zilei de 7 octombrie, ora 23:30, dar ar fi alunecat și din cauza ceții și a întunericului a renunțat să-și continue urcarea și s-a adăpostit sub brad pentru a aștepta dimineața. Din fericire acesta s-a oprit din alunecare înainte să ajungă aproape de o râpă adâncă.

Tânărul a fost coborât până la baza muntelui și predat familiei.

Articolul precedentSport Club Miercurea Ciuc, prima înfrângere în Erste Liga
Articolul următorUn şofer care nu a fost atent la drum s-a răsturnat cu maşina