Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi să intervină, marţi dimineaţă, pentru alungarea unui urs de pe strada Oltului din Băile Tuşnad.

Apelul a fost făcut în jurul orei 10:54, de către un bărbat care semnala prezenţa animalului în zonă. Autorităţile au transmis un mesaj RO-ALERT pentru avertizarea locuitorilor, iar un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Jugeţean și un echipaj de jandarmi a rămas în zonă pentru a se asigura că animalul sălbatic nu mai revine.

“La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad care a alungat ursul de talie mică în pădurea din apropiere”, transmite purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Harghita, plutonier adjutant șef Gheorghe Suciu.

Jandarmii le recomandă locuitorilor ca atunci când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Articolul precedentCovăsnean răsturnat cu camionul în apropiere de Miercurea-Ciuc
Articolul următor13 cazuri noi de Covid-19 în Harghita – cele mai multe într-o singură zi de la începutul pandemiei. Bilanţul ajunge la 153