Valul de scumpiri din ultima perioadă se resimte și în vârful munților. Ciobanii sunt disperați și spun că din cauza lipsei banilor nu vor mai avea cu ce să își hrănească animalele din gospodărie. 

Ciobanii din Valea Timișului sunt disperați. Seceta din acest an a distrus pășunile iar animalele nu mai au mâncare. Acum, oamenii sunt nevoiți să cumpere saci cu fân, lucernă și porumb care nu sunt ieftini deloc.

„Mâncarea pentru ele cum ați asigurat-o..că nu prea a fost, cum ați asigurat-o? Am cumpărat foarte mult asta e problema că anul acesta a fost secetă…nu se face..am cumpărat noroc cu oamenii care au pământ și îl cosesc. Dacă n-ar fi ăștia, noi ce am face?”, se întreabă un cioban.

Oamenii speră acum să primească ajutoare de la stat pentru a reface stocul de hrană pentru la iarnă.

„Cu hrana este foarte greu în ziua de azi, pentru că boabele s-au scumpit, bani europeni slabi…Nici pe ăștia (banii – n.r.) nu-i bagă la timp, banii ne țin foarte mulți încurcați. Foarte greu, fânul foarte slab anul acesta și foarte greu și cu îngrijitul în ziua de azi”, spune bărbatul.

Lucerna și porumbul, de exemplu, sunt de două ori mai scumpe față de anul trecut.

„Am fost nevoiți să cumpărăm baloți, am cumpărat peste 100 din cei mari. Să avem ce să le dăm de mâncare….deci e foarte greu să țineți un animal. Este greu, foarte greu mai ales că acum toate s-au scumpit”, a mai afirmat acesta. 

Articolul precedentProteste, marți, în Capitală – Peste 1.000 de oameni sunt așteptați în Piața Revoluției – Care sunt revendicările
Articolul următorMotivul pentru care astăzi, indiferent de vreme, trebuie să ieși la o plimbare – De unde vine tradiția zilei