Deși vremea nu a fost favorabilă, în jur de 150 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc s-au strâns marți, 7 Mai în curtea spitalului, formând un cerc mare, simbolizând cu mâinile unite și apoi ridicate importanța actului de îngrijire curat și sigur, care se realizează având mâinile curate.

Acțiunea a fost organizată de Serviciul de Supraveghere și Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM) cu ocazia Zilei Mondiale a Igienei Mâinilor, marcată pe 5 Mai.

Dr. Sergiu Sîngeorzan, șef serviciu SPIAAM a subliniat faptul că fiecare persoană – personalul sanitar, bolnavii, aparținătorii bolnavilor – poate contribui la asigurarea unor îngrijiri medicale curate și sigure.

Pe parcursul săptămânii în holul spitalului funcționează un stand, unde cei de la SPIAAM oferă informații despre metodele corecte de realizare a igienei mâinilor, iar cei care doresc, pot să-și testeze tehnica corectă de realizare a acesteia cu ajutorul Bug Box-ului (un aparat cu UV).

„Într-o instituție sanitară realizarea igienei mâinilor este importantă în fiecare zi și în fiecare minut, nu numai de Ziua Mondială a Igienei Mâinilor. Cu toate acestea este necesară marcarea acestui eveniment, pentru că igiena mâinilor este esențială în munca noastră și în prevenția infecțiilor” – a declarat dr. Konrád Judit, managerul spitalului, exprimându-și mulțumiri participanțiilor.

Articolul precedentDupă trei săptămâni poliţiştii din Miercurea Ciuc au găsit hoţii care au jefuit un bătrân
Articolul următor15.000 de lei amendă, pentru trei bărbaţi prinsi la furat de lemn