Drumarii din centrul țării au făcut față fără incidente majore valului de ninsori și ploaie înghețată care a cuprins zonele montane din sudul și estul Transilvaniei. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Brașov a acționat cu 120 de utilaje care au răspândit 610 tone de sare şi 2,7 tone de clorură de calciu.

În acest moment în judeţul Harghita nu sunt mari probleme pe drumurile naţionale. Drumul Naţional 12 între Tuşnad şi Gheorgheni este acoperit cu zăpadă frământatră, iar stratul acumulat pe carosabil este de un centimetru. Totodată Drumul Naţional 12A între Miercurea Ciuc şi limita de judeţ cu Bacăul este acoperit cu un strat de zăpadă de 2 centimentri. între Gheorgheni şi limita cu judeţul Neamţ stratul de zăpadă ajunge chiar şi la 3 centimetri.

Zăpadă pe carosabil mai este pe DN 1A între Băile Homorod şi Vlăhiţa, un centimetru, DN13B între Praid şi Gheogheni, unde stratul de zăpadă ajunge şi la 2 centimetri, dar şi pe CN 15 între Topliţa şi limita de judeţ cu judeţul Neamţ.

Secţia de Drumuri Naţionale Miercurea Ciuc a acţionat toată noaptea cu 32 de utilaje şi a răspândit pe carosabil 230 de tone de sare şi 2,7 tone de clorură de calciu. S-a acţionat pe DN 11B; DN 12; DN 12A; DN 12C; DN 13A; DN 13B; DN 13C si DN 15.

În acest moment în judeţul Harghita cerul este acoperit ninge peste tot, iar rafalele de vânt au viteza de 30 – 40 de km/h. Vizibilitatea este bună.

Drumari le atrag atenția șoferilor care vin la munte pentru weekend să conducă prudent, să adapteze viteza la condițiile de drum și să nu plece de acasă fără ca mașinile să fie pregătite de condiții de iarnă. Mai ales că încă mai este în vigoare avertizarea cu COD GALBEN pentru ninsori si lapovița emisă de meteorologi pentru toate zonele montane din țară.

Sursă video DRDP Braşov

Articolul precedentCum s-a ajuns ca Papa Francisc să vrea să vină la Şumuleu?
Articolul următorSchi de tură la Cabana Lomaş