Urşii au ieşit din hibernare şi au început să coboare în oraş. La Miercurea Ciuc, zilnic ursii sunt filmaţi cum se plimbă nestingheriţi pe străzile oraşului.

În ultimele două zile Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita a primit 4 apeluri pe numărul de urgenţă 112 cu referire la urşi care se plimbau pe străzile oraşului. Trei dinte acestea au fost astăzi, acestea spuneau că ursul a fost văzut pe strada Miko, şi unul ieri, în zona spitalululi pe strada Denes Laszlo.

„Anul acesta și mai ales în ultimele zile, Inspectoratul de Jandarmi Județean  Harghita a avut mai multe intervenții prin SNAU 112 pentru înlăturarea pericolului și prevenirii unor accidente și incidente ale acestor „vizitatori” nepoftiți. Pe această cale, vă rugăm să nu hrăniți animalele sălbatice, să evitați pe cât posibil contactul direct cu acestea și să sunați cu încredere la SNAU 112.” au declarat reprezentanţii IJJ Harghita.

Şi preşesintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a postat un nou film pe Facebook cu un urs în mijlocul oraşului, după de ieri noapte o altă fiară a ajuns chiar în apropierea casei sale.

Vă reamintim că ieri seară Borboly Csaba, preşedintele CJ, s-a trezit cu ursul în curte. Nici gălăgia şi nici lunimile nu l-au făcut să plece. Acesta a fost pus se fugă doar după ce au ajuns jandarmii.

Articolul precedentFOTO Trei anexe gospodăreşti au luat foc la Ditrău
Articolul următorFOTO Jandarmii din Odorheiu Secuiesc au donat sânge pentru o fetiţă de un an