Pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni au fost solicitați să intervină noaptea trecută, în jurul orei 01.00, în comuna Ditrău, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la trei anexe gospodărești.

La fața locului s-au deplasat două echipaje cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. În momentul sosirii echipajelor, arderea era generalizată la cele trei anexe, cu pericol de propagare la casa de locuit, aflată în apropiere. S-au luat măsuri de localizare și lichidare a incendiului, precum și pentru protecția casei, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Ditrău, Lăzarea și Remetea. 14 pompieri voluntari cu 3 autospeciale de stingere au ajutat militarii să stingă flăcările.

Intervenția pompierilor a durat aproximativ două ore, iar incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

Au ars: grajdul din lemn acoperit cu țiglă pe o suprafață de aproximativ 24 mp, unelte agricole, 2 tone de fân, jumătate de metru cub de cherestea, șopronul din lemn pe circa 72 mp, o căruță din lemn, 5 tone de lemn de foc, o bicicletă, bucătăria de vară pe circa 18 mp și mobilier de bucătărie.

Cauza probabilă a incendiului au fost scânteile produse de coșul de fum deteriorat. S-au salvat, în urma intervenției, bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 20.000 lei.

Sursa foto: ISU Harghita

Articolul precedentFOTO Blocurile din Gheorgheni reabilitate termic cu fonduri eurpene
Articolul următorVIDEO Tot mai mulţi urşi mişună prin Miercurea Ciuc