În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și polițiștii locali au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.

Prefectura Harghita informează că în cursul zilei de 3 aprilie, a fost verificată prezența la domiciliu a 154 de persoane aflate în autoizolare; iar polițiștii harghiteni au aplicat 95 de sancțiuni, dintre care 50 pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, 1 la Legea nr. 61/1991 în context COVID-19, și 44 alte contravenții în context, în valoare totală de 122.380 de lei.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, personalul IPJ Harghita a realizat însoțirea a 7 coloane (24 auto/75 de persoane).

Au fost executate 3 acțiuni punctuale, la care au participat 66 de polițiști, în cadrul cărora au fost legitimate 653 de persoane și au fost verificate 409 vehicule, fiind aplicate 45 de sancțiuni contravenționale în valoare de 70.498 de lei și confiscate bunuri în valoare de 1.000 de lei.

În aceeași perioadă, jandarmii harghiteni au aplicat 4 sancțiuni contravenționale din care 1 amendă în valoare totală de 20.000 lei și 3 avertismente. Amenda a fost aplicată unui bărbat din municipiul Gheorgheni, care transporta arbori de esență rășinoasă, specia molid, fără a putea prezenta documentele de transport, iar trunchiurile nu aveau aplicată marcă silvică. Drept urmare bărbatul a fost sancționat contravențional și la regimul silvic cu 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

Articolul precedentJudeţul Harghita rămâne blocat la 21 de cazuri Covid-19
Articolul următorNumărul persoanelor carantinate în judeţul Harghita, în scădere în ultimele 24 de ore. 11 persoane sunt internate la spitalele din Odorheiu Secuiesc şi Miercurea Ciuc