Secretarul de stat dr. Raed Arafat a aprobat detașarea a 10 medici rezidenți în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc pe perioada stării de urgență. Rezidenții din anul III. și IV. vor lucra pe secțiile de urgență și terapie intensivă a spitalului și vor ajuta în funcționarea cortului de triaj, se arată pe site-ul instituţiei medicale. 

”După introducerea stării de urgență am cerut ca medicii rezidenți aflați în angajarea spitalului și medici rezidenți originari din regiune să poate veni să lucreze în spitalul nostru. Domnul prefect Ion Proca, Domnul președinte al Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba și Doamna dr. Tar Gyöngyi, directorul DSP Harghita ne-a ajutat în acest proces. Am trimis apelul nostru și la organizația studenților din Târgu Mureș și avem deja medici rezidenți care au început munca  la noi” – a declarat dr. Konrád Judit, managerul spitalului. 

Conform ordinului semnat în data 18.04.2020 de către secretar de stat, șef al departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, sunt detașați de la Târgu Mureș la Miercurea Ciuc nouă rezidenți de anul IV. și un rezident de anul III. Cinci dintre tinerii medici sunt angajați ai Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, cinci ai Spitalului Clinic de Urgență Târgu Mureș și toți și-au desfășurat pregătirea în Târgu Mureș, în specialitățile de medicină de urgență, pediatrie, noenatologie, urologie, oftalmologie, neurologie și gastroenterologie. Doi medici sunt în concediu de creștere al copilului, iar ceilalți vor lucra în Unitatea de Primiri Urgențe al spitalului, la Secția de Terapie Intensivă și la cortul de tiraj al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc. Toți cei detașați sunt originari din zonă sau – cum și-au exprimat conducerii spitalului – după terminarea studiilor ar dori să lucreze în spitalul din Miercurea Ciuc.  

Pentru rezidenții care au nevoie, Consiliul Județean Harghita încearcă să asigure cazare.

„Cu această ocazie  subliniez din nou cât de urgent este să predea Consiliul Local Miercurea Ciuc acel teren, pe care vrem să construim locuințe de serviciu pentru medici. Mai așteptăm și alți rezidenți, este important să avansăm cu construirea locuințelor de serviciu. Faptul că rezidenții vin la noi ne dă încredere pentru atingerea scopului ambițios de a avea spital de categoria a 2-a” – a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita. 

Mai este în curs detașarea și altor rezidenți aflați în angajarea spitalului. Totodată și-au început munca în Unitatea de Primiri Urgențe și cei doi medici specialiști de urgență detașați de la Odorheiu Secuiesc.   

Articolul precedentAlţi 2 harghiteni testaţi pozitiv la Covid-19. Bilanţul îmbolnăvirilor a urcat la 19
Articolul următorDosar penal pentru 3 infracţiuni şi al 3-lea ordin de protecţie emis pe numele unui harghitean de 55 de ani