Până pe 10 decembrie, micii fermieri vor avea semnate contractele de finanțare pentru proiectele în agricultură. Fundația Pro Economica, prin intermediul căreia se desfășoară Programul de Dezvoltare Economică din județele Covasna, Harghita și Mureș, finanţat de statul ungar, a anunțat că în următoarele zile se vor semna 5.000 de proiecte, în valoare totală de 61 de milioane de euro, dintre care 8 milioane de euro, care reprezintă partea de TVA, vor merge la statul român.

În cursul zilei de marți, un număr de 300 de contracte pentru obținerea de fonduri pentru investiții au fost semnate cu fermieri din județul Harghita.

„Până la data de 10 decembrie, vom semna cu 5.000 de fermieri contracte de finanțare cu sprijin maxim de 15.000 de euro, un fel de program de minimis în agricultură pentru fermieri, persoane fizice și aici valoarea totală a bugetului ajunge la 61 de milioane de euro. Din totalul acestor investiții, undeva în jur la 8 milioane de euro reprezintă doar partea de TVA, care ajunge la statul român”, au declarat pentru agrointel.ro reprezentanții Fundației Pro Economica.

 

Articolul precedentVânătorii vor să împuşte ursul care a atacat un om la Vidacut
Articolul următorPrimii prefecți concediați de Guvernul Orban, printre ei şi Jean-Adrian Andrei, prefectul de Harghita