Pompierii militari harghiteni au intervenit în perioada 14-16 februarie pentru gestionarea a 16 situații de urgență, majoritatea (14 cazuri SMURD), pentru acordarea primului ajutor de urgenţă.

În afara acestor situații, pompierii au acționat pentru stingerea a două incendii, primul izbuicnit vineri seara, în jurul orei 21:00, la acoperişul unei case din satul Lutiţa, comuna Mugeni. Proprietarul locuinţei, un bărbat de 57 de ani, a fost găsit decedat.

“Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Odorheiu Secuiesc, în cooperare cu SVSU Mugeni, au intervenit pentru localizarea şi stingerea incendiului, care se manifesta la acoperişul şi în interiorul locuinţei, pe o suprafață de aproximativ 40 mp (…) Incendiul a fost, cel mai probabil, generat de jarul căzut din sistemul de încălzit (sobă fără acumulare de căldură)”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu.

Un alt incendiu a izbucnit duminică, în jurul orei 23:40, într-un bloc din strada Sportivilor, Topliţa. Pompierii militari au acționat pentru stingerea flăcărilor care au cuprins coşul de fum al blocului.

“Ajuns la locul evenimentului, echipajul de stingere a constatat faptul că ardea doar funinginea din coşul de fum, existând însă pericol de propagare la acoperişul întregului bloc, cu o suprafaţă de circa 500 mp. Incendiul a fost localizat în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii acestuia. Din fericire, nu s-au înregistrat victime în rândul locatarilor sau pagube materiale. Cauza probabilă a fost jarul/scânteile de la coşul de fum necurăţat de funingine”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

Echipajele SMURD au fost solicitate să intervină pentru acordarea primului ajutor în 14 situaţii de urgenţă: Miercurea-Ciuc – şase intervenţii; Odorheiu Secuiesc – patru intervenţii, Gheorgheni – trei intervenţii; Corbu – o intervenţie.

S-a acordat primul ajutor calificat în cazul a patru afecțiuni medicale asistate de echipajele SMURD, iar 10 intervenţii au fost pentru acordarea primului ajutor în cazul unor traumatisme, din care una pe pârtia de schi Bujdosó, Bucin.

Echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului Gheorgheni a acordat primul ajutor calificat unui bărbat în vârstă de 53 de ani, care prezenta suspiciune fractură la nivelul membrului inferior stâng, în urma unei căderi pe pârtia de schi, pacientul fiind preluat şi transportat la Spitalul Municipal Gheorgheni, pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

Foto: arhivă

Articolul precedentCod galben de ceață în județul Harghita
Articolul următorTată lovit în cap cu o furcă și fiu împușcat în picior cu un pistol cu bile de cauciuc. Totul a pornit de la o presupusă relație amoroasă