Un bărbat de 46 de ani din localitatea harghiteană Lunca de Jos, şi un tânăr în vârstă de 17 ani, au ajuns duminică după-amiază la spital după ce s-au dus să îi ceară socoteală unui alt localnic pentru o presupusă relație amoroasă pe care acesta din urmă ar fi avut-o cu soţia, respectiv mama celor doi.

În urma scandalului, tatăl a fost lovit în cap cu o furcă, iar fiul a fost împușcat în picior cu un pistol cu bile de cauciuc.

„La data de 16.02.2020, la ora 15:54, Poliția Municipiului Miercurea Ciuc a fost sesizată telefonic, prin intermediul S.N.U.A.U. 112, despre un scandal produs pe raza comunei Lunca de Jos, în timpul căruia a fost folosită și o armă de autoapărare. Din primele verificări efectuate de polițiști rezultă că, pe fondul suspiciunii unei relații amoroase dintre un bărbat de 46 de ani și soția unui alt localnic, de 39 de ani, soțul și trei copii, toți minori, s-au deplasat la domiciliul presupusului amant unde, după o perioadă de explicații, reproșuri și discuții în contradictoriu, au intrat în curtea acestuia și l-au atacat. Atunci „amantul” l-a lovit cu o furcă în cap pe „soț”, care a căzut, apoi a fost atacat cu un topor de către fiul acestuia, un tânăr de 17 ani, pe care l-a împușcat în picior cu o armă de autoapărare cu bile de cauciuc”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Gheorghe Filip.

În urma agresiunii, atât tatăl cât și fiul au fost transportați la Spitalul Județean Miercurea Ciuc, unde au primit îngrijiri medicale și au rămas internați, pentru supraveghere de specialitate.

Din primele verificări s-a stabilit că agresorul deţine permis de port armă categoria B, polițiștii urmând să verifice legalitatea autorizării acestuia, precum și toate cauzele și împrejurările producerii evenimentului.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării fără drept, lovirea sau alte violențe, violare de domiciliu și amenințare, la finalizare urmând să fie propusă soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc.

Articolul precedent16 situaţii de urgenţă în week-end în judeţul Harghita. Un bărbat a murit într-un incendiu iar altul şi-a rupt piciorul la schi
Articolul următorAccident mortal cu ATV-ul pe DJ 136 B, la Atid în Harghita