Trei incendii de vegetaţie uscată s-au produs luni, două dintre acestea fiind în pericol de a se propaga la pădurile din apropiere.

Potrivit ISU Harghita, primul incendiu a izbucnit în comuna Bihor, existând pericolul să se propage la pădure. Un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița, intervine cu o autospecială de stingere, cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bilbor.

Un al doilea incendiu vegetație uscată este în curs de lichidare între comunele Ditrău și Remetea. Intervine un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, cu o autospecială de stingere, alături de SVSU Remetea și Ditrău.

De asemenea, în satul Livezi-Ciuc, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciu intervine cu o autospecială de stingere; şi a fost alertat SVSU Mihăileni, pentru stingerea unui incendiu vegetație uscată, cu pericol de propagare la pădure.

 

 

Articolul precedentPrimele două misiuni pirotehnice din acest an: două grenade defensive şi un proiectil de calibrul 100 mm din Primul Război Mondial, găsite la Lunca de Jos
Articolul următorComercializarea de tip piață, interzisă cu două excepții. Noi locuri de carantină la Harghita Băi