Joi, echipajele de salvatori harghiteni au fost solicitate să intervină la trei misiuni de stingere a incendiilor, din care două arderi necontrolate de vegetaţie uscată, 9 cazuri SMURD (8 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență și o misiune de descarcerare), o misiune de deblocare uşă apartament, precum şi o intervenție pentru degajarea unor copaci căzuţi, pe DN 12C.

Seara trecută, echipajele de descarcerare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni au fost solicitate să intervină, pe DN 15, localitatea Tulgheş, la un accident rutier, soldat cu o victimă încarcerată, în care a fost implicat un autotren, încărcat cu materiale textile, care s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma evenimentului, din nefericire, şoferul a decedat, suferind leziuni incompatibile cu viaţa. Pentru extragerea victimei, pompierii militari au intervenit cu o autospecială pentru descarcerare grea.

Tot în cursul serii trecute, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni a acţionat, pe DN 12C, între Gheorgheni şi Lacu Roşu, km 17, pentru degajarea a trei brazi căzuţi pe partea carosabilă, care blocau circulaţia rutieră pe ambele sensuri.

Totodată, echipajele de intervenție din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc au acționat, ieri, pentru localizarea și lichidarea a două arderi necontrolate ce au cuprins o suprafață de circa 1 ha de vegetaţie uscată, în municipiul reşedinţă de judeţ, respectiv tot 1 ha în localitatea Sânmartin.

Incendiu dimineaţă la o casă din Ditrău

În această dimineaţă, în jurul orei 06:00, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Gheorgheni, în cooperare cu SVSU Ditrău, au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă, din comuna Ditrău, strada Cerbului. Forțele de intervenție au constatat că ardea planşeul casei, cu pericol de propagare la întreaga locuinţă. S-au luat măsuri de localizare şi stingere a incendiului, precum şi de protecţie a acoperişului, acesta fiind lichidat după aproximativ o oră. Au ars aproximativ 3 mp planşeu din lemn. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei prompte, bunuri materiale în valoare de 20.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 3.000 lei.

Echipajele S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita au avut opt intervenţii de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, prim ajutor calificat şi de transport a pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: S.M.U.R.D. Miercurea-Ciuc – cinci intervenţii, iar S.M.U.R.D. Odorheiu-Secuiesc, S.M.U.R.D. Topliţa şi S.M.U.R.D. Gheorgheni – câte o intervenţie. Pe timpul acestora, paramedicii au asistat 6 adulţi şi doi copii. S-a acordat primul ajutor calificat în cazul a şase afecţiuni medicale, iar două intervenţii au fost în cazul unor traumatisme, asistate de echipajele SMURD.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la solicitările cetățenilor și ale autorităților locale, şi în acest sfârşit de săptămână, pompierii militari rămân la datorie, 24 de ore din 24.

Articolul precedentCreștere alarmantă a cazurilor de infecție cu COVID-19: BILANȚUL OFICIAL a urcat la 70
Articolul următorPreşedintele PNL Harghita, autoizolat la domiciliu