În perioada 20-22 noiembrie a.c., pompierii militari harghiteni au acționat, la nivel județean, pentru gestionarea unui număr de 35 de situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență (32 cazuri SMURD). În urma solicitărilor primite, echipajele SMURD au acordat prim ajutor calificat unui număr de 33 de persoane aflate în dificultate, în cazul unui accident rutier, 22 diverse afecțiuni medicale și nouă traumatisme.

Astfel, seara trecută, echipajul SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni a gestionat un eveniment rutier, soldat cu victimă, în localitatea Ditrău. Salvatorii au acordat primul ajutor medical unui adolescent, pasager pe o motocicletă, care prezenta o plagă la nivelul membrului inferior drept și au asigurat transportul acestuia la Spitalul Municipal Gheorgheni, pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Totodată, salvatorii harghiteni au intervenit, în cursul zilei de ieri, 22 noiembrie a.c., pentru stingerea a 3 incendii, dintre care două cauzate de coșurile de fum necurățate de funingine, ambele izbucnite în municipiul Toplița. Din fericire, în urma acestora, nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.   

Cel de-al treilea incendiu s-a produs, tot ieri, în jurul orei 11:45, în subsolul unui bloc de locuințe, situat pe Bulevardul Frăției, în municipiul reședință de județ. Echipajele operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc sosite imediat la locul evenimentului au constatat că era inundată cu fum casa scării a blocului cu 10 etaje, iar incendiul cuprinsese circa 1 mp din gunoiul menajer depozitat în ghena din subsolul blocului.

Datorită intervenției prompte a colegilor noștri, incendiul a fost lichidat, în aproximativ 15 minute, fără a fi necesară evacuarea locatarilor și fără a fi înregistrate victime. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de fumatul în locuri nepermise.   

Reamintim că, mai ales în sezonul rece, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate. Recomandăm cetăţenilor să manifeste prudență maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzit, să nu suprasolicite instalația electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice și să nu lase copiii nesupravegheați în locuințe.

Sursa: Realitatea de Harghita

Articolul precedentRomânia în Realitate: 40% din copiii din mediul rural nu au avut acces la educația online. Date de la World Vision România
Articolul următor100% TU DECIZI! Florian Bodog, ministrul cu doctorat fraudat