Prefectura Harghita a comunicat situaţia epidemiologică și măsurile de prevenire a răspândirii Coronavirus, până la data de 18 mai, ora 13:00. Astfel, potrivit buletinului informativ, în județul Harghita au fost confirmate un număr de 65 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care: 19 persoane s-au vindecat, o persoană a decedat, 45 de persoane se află internate la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, sub supraveghere medicală.

– 218 persoane aflate în carantină instituționalizată, în scădere cu 30 de persoane în ultimele 24 de ore,
– 777 de persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei,
– 474 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, în creștere cu 78 de persoane în ultimele 24 de ore,
– 5.084 de persoane ieșite din autoizolare în întregul interval.

Anchetele epidemiologice sunt în derulare și se efectuează teste la COVID-19 pentru contacții simptomatici ai persoanelor internate în spitale, respectiv fiind dispuse și măsuri suplimentare de izolare la domiciliu pentru contacți asimptomatici.
Testările se efectuează cu respectarea algoritmului de testare pentru COVID-19, stabilit de către Institutul Național de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali din Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni și Toplița au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
Au fost executate misiuni de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza unităților administrativ teritoriale, paza și măsurile de ordine publică în zona locațiilor de carantină/izolare, aceste misiuni fiind executate de un număr de 202 lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne.

 

Articolul precedentDouă noi cazuri de Covid-19 în judeţul Harghita. Bilanţul a urcat la 65
Articolul următorBilanțul misiunilor pompierilor harghiteni din week-end: 31 de intervenții în situații de urgență