70 de echipe din ţară şi străinătate s-au înscris deja la Parada Cârnaţilor care va avea loc sâmbătă la Sfântu Gheorghe.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Grüman Róbert, a declarat că până în acest moment s-au înscris 70 de echipe formate din bucătari profesionişti şi amatori din Harghita, Covasna şi Mureş, precum şi din Ungaria, un număr aproape dublu faţă de anul trecut.

Conform organizatorilor, publicul va avea acces în locaţia concursului doar după finalizarea jurizării, dar anul acesta oamenii vor putea asista şi la o demonstraţie de tăiere a porcului şi preparare a produselor din carne după metode tradiţionale.

„Concursul va avea loc în Sala Sporturilor din strada Vânătorilor, unde echipele vor prepara cârnaţii în cursul dimineţii. După ora 14 toţi vizitatorii vor putea intra şi în Sala Sporturilor, deci în momentul în care s-a încheiat concursul. Vom avea o prezentare, o tăiere şi prelucrare a porcului în mod tradiţional şi vom avea şi un concert. Biletul de intrare este de 10 lei de persoană, iar după calculele noastre aproximativ 3.000 de persoane pot participa în mod civilizat la acest eveniment. De miercuri se pot cumpăra bilete de la Biroul de informare turistică din Sfântu Gheorghe”, a spus Grüman Robert.

Potrivit acestuia, juriul va premia gustul şi aspectul cârnaţilor, decorarea meselor, igiena, vestimentaţia echipelor, servirea şi buna dispoziţie.

Articolul precedentImperial WET Miercurea Ciuc, trei victorii în şase zile
Articolul următorUn bărbat a murit după ce a fost strivit de căruţa cu lemne pe care o conducea, la Mărtiniş