În acest sfârșit de săptămână, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni au acționat pentru evacuarea apei, cu motopompe, din subsolul unui bloc de locuințe și a unui magazin mixt, de pe B-dul Frăției, dintr-un apartament situat în subsolul unui bloc, de pe strada Dr. Fejer David, 10 case și curți, de pe strada Fabrica de cărămidă, demisolul unei case de pe strada Carpați și 2 beciuri/subsoluri ale unor case de pe strada Exterioară, municipiul Gheorgheni.

Totodată, ieri dimineață, pe DN 15, ]n zona Secu, a fost nevoie de intervenția pompierilor din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița pentru degajarea unui brad căzut pe partea carosabilă, care bloca ambele sensuri de circulație, traficul fiind temporar afectat pentru circa o jumătate de oră.

 La acest moment, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, sunt intervenții în desfășurare în municipiul Miercurea Ciuc, pentru evacuarea apei din trei gospodării, de pe strada Primăverii.

Pentru ca populația să adopte măsurile de autoprotecție, în zonele vizate de avertizarea hidrometeorologică imediată COD ROȘU pe râurile Mureș și Târnava Mică, sâmbătă au fost emise 2 mesaje prin sistemul RO-ALERT. Totodată, în zonele vizate au fost monitorizate permanent cursurile de apă, pentru a stabili dacă nivelul debitelor acestora poate conduce la producerea inundațiilor.

Având în vedere că județul Harghita se află sub incidența unei avertizări meteorologice COD PORTOCALIU de precipitații abundente, până mâine dimineață, 23 iunie, ora 10.00, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență rămâne mobilizat pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite.

Foto: arhiva

Articolul precedentUn singur elev din Harghita a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională
Articolul următor12 mesaje RO-ALERTpentru avertizarea populaţiei despre prezenţa urşilor. Intervenţii ale pompierilor harghiteni şi la incendii şi pentru acordarea primului ajutor