Un bărbat din Harghita s-a ales cu dosar penal, după ce polițiștii mureșeni l-au depistat transportând peste 29 mc de material lemnos, fără a avea documente justificative.  Întreaga cantitate de lemn a fost confiscată de oamenii legii.

 

Ieri, 04 noiembrie 2022, în jurul orei 20:40, polițiștii Biroului Rutier Reghin, aflându-se în executarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control pe DN15 E578, pe raza localității Lunca Bradului, un autocamion, care tracta o remorcă, încărcate cu material lemnos.

Polițiștii au identificat la volanul autocamionului un bărbat de 44 de ani din localitatea Bilbor, județul Harghita.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști în aplicațiile specifice, s-a constat faptul că transportul de material lemnos, nu deține documente legale.

S-a procedat la măsurarea și inventarierea materialului lemnos de pe ansamblul de vehicule, constatându-se faptul că materialul lemnos identificat pe mijlocul de transport este de un volum total de 29,133 mc de esență fag, pentru care nu există documente de proveniență. 

Întreaga cantitate de material lemnos, a fost confiscată și predată în custodie unui reprezentant al depozitului Ocolului Silvic.

Ansamblul de vehicule, format din cap tractor și remorcă, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de “transportul de material lemnos în volum de peste 10 m, neînsoțite de documente specifice de transport”, prevăzute de art. 68, alin. 2,  ind.1 din Legea 46/2008, republicată.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 5 noiembrie2022
Articolul următorFemeie înjunghiată la Miercurea-Ciuc! Un suspect a fost arestat