Un bărbat din Harghita a fost depistat după aproape 4 ani că este autorul unui furt de cai de la o fermă din localitatea clujeană Hodișu. Bărbatul furase la acea vreme 6 cai, din care polițiștii au recuperat doi, precum și un mânz. 

 

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin, cu sprijinul polițiștilor de Investigații Criminale din cadrul Poliției orașului Huedin, au pus în executare, marți,  un mandat de percheziție la locuința unui bărbat de 32 de ani din comuna Voslabeni, județul Harghita. Polițiștii au demarat activitățile investigative în anul 2019, fiind întocmit un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

 

Potrivit IPJ Cluj, polițiștii cercetează furtul a 6 cabaline, dintr-o fermă situată în localitatea Hodișu, comuna Poieni. Una dintre acestea a fost recuperată de polițiști, la data de 10 martie 2022, dintr-o localitate situată în județul Alba, în cadrul unei alte percheziții.

În urma percheziției derulate la data de 4 aprilie, la respectiva locație a fost identificată o cabalină din rasa semigreu românesc, dar și un mânz, despre care există indicii că a fost sustras în noaptea de 16/17.03.2019, din localitatea Hodișu.

Cele două animale, evaluate la 18.000 de lei au fost ridicate și lăsate în custodia proprietarului de drept, un bărbat de 43 de ani din orașul Huedin.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări, în vederea recuperării întregului prejudiciu cauzat, de circa 100.000 de lei, precum și cu scopul tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de comiterea faptei.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentBiciclist acroșat de un autoturism, în Odorheiu Secuiesc
Articolul următorPersoane cercetate pentru trafic de droguri de risc