Un bărbat din comuna Păuleni-Ciuc, judeţul Harghita, este cercetat penal pentru fals în declaraţii după ce s-a constatat că a minţit la întoarcerea în ţară, pentru ca autorităţile să nu ia măsuri de prevenţie împotriva răspândirii coronavirusului faţă de acesta.

Potrivit unui comunicat al Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, bărbatul, care era pasager într-un camion, ar fi minţit la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, spunând că de fapt este şofer.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații. (…) O persoană de sex masculin care se întorcea la domiciliu în comuna Păuleni-Ciuc, jud. Harghita din Germania, cu un camion în care era pasager, a declarat necorespunzător adevărului la Punctul de Trecere a Frontierei Borș că este șofer de camion, pentru ca Direcția de Sănătate Publică să nu ia față de ea nicio măsură. Ulterior, organele de poliție au luat legătura cu D.S.P. Harghita, dispunându-se față de această persoană măsura carantinării instituționalizate sub pază pentru o perioadă de 14 zile”, transmite Ministerul Public.

 

Articolul precedentMitrea: România are nevoie de suportul european în criza coronavirus
Articolul următorDosar penal pentru distrugere şi zădărnicirea combaterii bolilor pe numele a doi harghiteni