Doi bărbţi de 28, respectiv 34 de ani din judeţul Harghita sunt cercetaţi penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi distrugere.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Public, cei doi au părăsit locul în care se aflau autoizolate și au tăiat cu un topor un cablu al barierei de la trecerea de cale ferată situată pe raza municipiului Miercurea Ciuc.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc a fost înregistrat la data de 27.03.2020 dosarul penal nr. 475/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. și ped. de art. 352 alin. 1 C.p. și distrugerea sau semnalizarea falsă, prev. și ped. de art. 332 alin. 1 C.p., constând în aceea că două persoane de sex masculin de 34, respectiv 28 ani, care se aflau în autoizolare la domiciliu au încălcat această măsură în sensul că au părăsit locul în care se aflau autoizolate și au tăiat cu un topor un cablu al barierei de la trecerea de cale ferată situată pe raza mun. Miercurea Ciuc, la km 92 + 800 m, magistrala 400”, se arată încomunicatul Ministerului Public.

Cei doi bărbaţi au fost plasaţi în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zile.

Articolul precedentCercetat penal pentru fals în declaraţii şi plasat în carantină pentru 14 zile
Articolul următorHotelierii care au jefuit patrimoniul statului ar trebui sa dea gratis camerele pe perioada de stare de urgenta!