Consiliul Județean (CJ) Harghita a lansat un apel către locuitorii care pot și își doresc să contribuie la ajutorarea persoanelor vârstnice pe durata restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, să trimită datele de contact printr-un e-mail la adresa instituției, pentru a deveni voluntari. 

Conducerea CJ Harghita precizează, într-o postare pe Facebook, că prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus este posibilă doar prin atitudine responsabilă și cooperare, iar instituția depune toate eforturile posibile, în colaborare cu alte instituții și autorități din județ, pentru a ajuta populația în situațiile dificile.

Vicepreședintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond a declarant că în zilele următoare va fi dezvoltată o platformă online pentru a crea o conexiune sigură între nevoile și cerințele emergente, dar și pentru voluntarii dispuși să ajute.

„Acordăm o importanță deosebită coordonării acestei platforme de către Consiliul Judeţean Harghita, pentru a asigura grija adecvată generației de peste 65 de ani. Toți datorăm mult părinților, bunicilor noștri. Acum este timpul ca ei să simtă că pot conta pe noi”, a afirmat Borboly Csaba, președintele CJ Harghita.

Cei care doresc să devină voluntari, sunt încurajați să trimită un e-mail, la adresa: [email protected], în care să specifice numele și datele de contact (număr de telefon și adresă de e-mail).

Articolul precedentFemeie cercetată penal după ce a făcut scandal şi a provocat distrugeri într-o bancă din Miercurea Ciuc
Articolul următorPe modelul din Sfântu Gheorghe, Primăria Miercurea Ciuc va tipări 10.000 de declarații pe proprie răspundere, dar bilingve