După modelul județului vecin Covasna, unde Primăria municipiului Sfântu Gheroghe a distribuit populației 100.000 de declarații pe proprie răspundere, primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, a declarat că se ia în calcul tipărirea a 10.000 de declaraţii pe propria răspundere bilingve, în limbile română şi maghiară.

Edilul a declarat că demersul Primăriei Sfântu Gheorghe este unul „interesant”, și a precizat că declarațiile vor fi tipărite bilingv întrucât „este dreptul cetăţenilor ca, indiferent de vremuri şi situaţie, să poată completa formularele înţelegând foarte bine ce rubrici sunt acolo”.

„Acest demers al colegilor de la Sfântu Gheorghe este un demers interesant. Analizăm şi noi. I-am întrebat dacă au reuşit să facă această declaraţie tip bilingv. Dânşii nu au reuşit, înseamnă că e în sarcina noastră ca să facem aceasta şi în limba maghiară sau în ambele limbi, pentru că este dreptul cetăţenilor noştri ca indiferent de vremuri şi situaţie să poată să completeze acest formular înţelegând foarte bine ce rubrici sunt acolo. Este o idee pe care o studiem, dacă să tipărim şi noi, nu 50.000, în nici un caz, ci, să spunem, 10.000 de bucăţi. Însă trebuie să remarcăm că a face aceasta este un demers în sprijinul mobilităţii şi nu împotriva ei”, a spus Ráduly Róbert”.

Acesta a afirmat că instituţia pe care o conduce nu are măşti, astfel că nici nu poate să împartă cetăţenilor.
 
„Din păcate, nici noi nu prea avem măşti. Nu că putem să distribuim, momentan, (…) Căutăm și încercăm să cumpărăm. Colegii noştri de la achiziţii publice, şi nu numai, încearcă să prindă câte o ofertă”, a spus edilul.
 
Primăria Miercurea Ciuc va continua dezinfectarea spațiilor publice în perioada 14-16 aprilie, dar și montarea dozatoarelor pentru substanţe dezinfectante. 
Articolul precedentCJ Harghita, apel către cei care doresc să devină voluntari
Articolul următorÎncă un harghitean infectat cu COVID-19. Bilanţul îmbolnăvirilor ajunge la 5