Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație deschisă pentru cadastrarea a 246 de comune din 30 de judeţe, în valoare de 354,4 milioane de lei.

Lucrările de cadastru general sunt finanțate din fonduri europene, iar printre localități se numără și comuna Praid din județul Harghita.

„Finanțarea acestor servicii este asigurată prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România. Procedura de achiziție publică se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Suprafața totală estimată a comunelor aferente celor 246 de loturi este de 1.832.739 de hectare (…) Proiectul completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat”, se arată într-un comunicat al ANCPI, postat pe pagina de Facebook a Agenției județene.

Procedura se va finaliza cu încheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Valoarea totală estimată este de 354.461.591 de lei (fără TVA).

Anunțul a fost publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), astfel încât la această procedură pot depune oferte operatori economici din țară sau din străinătate care îndeplinesc cerințele solicitate de ANCPI.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 iulie

Prioritate în selectarea UAT-urilor din zonele rurale au avut localităţile care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României; cele care implementează sau care sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; respectiv localităţile în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

Detalii despre proiect pot fi aflate accesând: http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020.

Articolul precedentApel al jandarmilor harghiteni după cele 9 intervenții pentru îndepărtarea urșilor din weekend. Un urs a intrat în curtea Spitalului Județean Miercurea Ciuc
Articolul următorDouă noi cazuri în ultimele 24 de ore. Harghita ajunge la un total de 272 persoane infectate