Mai multe oi şi capre au fost ucise de un urs, la sfârşitul săptămânii trecute, la Avrămeşti, oamenilor din localitate fiindu-le acum teamă să mai iasă din casă.

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Harghita, Domokos Laszlo, a precizat că un specialist al instituţiei a fost pe teren, pentru a evalua situaţia:

„Noutăți o să am mai târziu, pentru că omul nostru e acolo la constatarea pagubelor. Din păcate, numai astăzi s-a convocat comisia de evaluare, de constatare a pagubelor și e omul acum, pe teren. El are vreo trei pagube pe aceeași linie, și trebuie să se prezinte în trei locuri.”, a declarat Domokos Laszlo pentru www.radiomures.ro.

Primarul din Avrămești, Simo Dezso-Szabolcs, a declarat pentru Agerpres că ursul ar fi acelaşi care a intrat în sat şi în anii trecuţi şi pentru care s-a solicitat autorizaţie de împuşcare, dar Ministerul Mediului nu a aprobat-o.

Directorul APM Harghita, Domokos Laszlo, l-a contrazis, spunând că asociaţia de vânătoare din zonă a cerut, în 2017, autorizaţie de împuşcare pentru patru urşi, fiind aprobată extragerea a două exemplare, dar că nu este vorba despre ursul care a făcut acum pagube.

Articolul precedentPrimăria Bălan finanţează servicii de îngrijire la domiciliu
Articolul următorImperial Wet, tot mai aproape de finala campionatului