Viitura care marți seara a lovit localitățile Căpâlnița, Lueta și Vlahița, a afectat mai multe gospodării, inundând subsolurile caselor și mai multe apartamente aflate la parterele blocurilor. Pompierii harghiteni au intervenit pentru evacuarea apei din locuințe, iar o persoană în vârstă care are probleme locomotorii a fost evacuată de rude, după ce demisolul casei i-a fost inundat. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a transmis că situația din teren a fost evaluată la fața locului de către prefectul județului, Proca Ion, președintele Consiliului Județean, Borboly Csaba, și de inspectorul șef al ISU Harghita, colonel Cimpoeșu Stelian.

VIDEO ►

„În localitatea Căpâlnița au fost inundate 67 de case, 130 de curți; pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și pompierii civili din cadrul SVSU Căpâlnița au intervenit pentru evacuarea apei din subsolurile și gospodăriile afectate; În localitatea Vlăhița au fost inundate 93 de case, 153 de curți, 16 apartamente de bloc și 4 spații ale unor operatori economici. Pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și pompierii civili din cadrul SVSU Vlăhița au intervenit pentru evacuarea apei. În localitatea Lueta au fost inundate 50 de case, pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate acționând pompierii civili din cadrul SVSU Lueta”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

Au fost emise mesaje de avertizare a populației atât prin sistemul Ro-Alert, cât și prin Crowl-TVR, iar la nivelul ISU „Oltul” Harghita a fost activată grupa operativă și operaționalizat CJCCI.

Până la ora 10:00 este în vigoare o avertizare meteo Cod portocaliu de averse torențiale care vor cumula 35-45 l/mp, dar și descărcări electrice, iar hidrologii au emis o atenționare Cod galben de averse torențiale, torenți, viituri rapide, inundații locale, posibil depășirea cotelor de atenție pe Târnava Mică și Mureș, și un Cod galben de posibile inundații pe râul Bistrița, ambele valabile până la ora 15:00.

FOTO/VIDEO: ISU Harghita

ImagineImagineImagineImagine

 

Articolul precedentDouă apeluri și trei intervenții pentru îndepărtarea urșilor în județul Harghita
Articolul următorÎncă 9 harghiteni diagnosticaţi cu Covid-19 în ultimele 24 de ore