Jandarmii harghiteni au intervenit, marți seara, în trei situații pentru îndepărtarea urșilor din localitatea Băile Tușnad.   

Purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita, plutonier adjutant șef Gheorghe Suciu, a transmis că în două situații prezența urșilor a fost semnalată de locuitori. Potrivit acestuia, primul apel la 112 a fost primit la ora 21:33, și anunța că un tren ar fi lovit doi pui de urs în gara CFR din Băile Tușnad.

„La momentul sosirii patrulei de jandarmerie aceștia nu au fost găsiți acolo, în zonă fiind însă prezentă o ursoaică cu trei pui. Pe timpul îndepărtării acesteia înspre pădure, în parcarea unui hotel din stațiune a fost observată o ursoaică cu pui care a fost de asemenea îndepărtată în afara localității”, transmite reprezentantul instituției.

Potrivit acestuia, la nici un sfert de oră de la primul apel, tot prin intermediul 112, o doamnă semnala prezența unui urs în apropierea gării. Jandarmii au alungat animalul sălbatic în afara localității. 

„Pe toată durata acțiunii au fost prezente două echipaje de jandarmerie care au acționat pentru prevenirea oricăror incidente și au rămas în zonă pentru a se asigura că urșii nu mai revin”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita.

 Jandarmii atrag din nou atenția că atunci când suntem martori ai unor astfel de situaţii, trebuie să sunăm la 112, să nu încercăm să intervenim, să nu hrănim animalele sălbatice, să avem grijă unde depozităm resturile menajere şi să nu ne apropiem de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Articolul precedentCod roșu de inundații în județul Harghita. Peste 100 de curți și gospodării afectate
Articolul următorFOTO/VIDEO. Imaginile din timpul inundațiilor de marți seara, din județul Harghita