Testele efectuate la un laborator privat au confirmat prezența noului coronavirus în cazul unei persoane din județul Harghita care trebuia să plece la muncă în străinătate, informează Prefectura Harghita.

„O persoană a efectuat un test la COVID-19 la un laborator privat, rezultatul fiindu-i necesar pentru un contract de muncă în străinătate. Rezultatul testării „pozitiv” a fost comunicat astăzi Institutului Național de Sănătate Publică și Direcției de Sănătate Publică Harghita. A fost demarată ancheta epidemiologică, persoana fiind imediat izolată, în prezent efectuându-se evaluarea medicală și efectuarea unui nou test la COVID-19”, informează Prefectura Harghita.

Numărul cazurilor confirmate, până în prezent, a ajuns la 5, dintre acestea, 3 fiind internate la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, unde se află sub supraveghere medicală.

De asemenea, conform Prefecturii Harghita, primului pacient din județ confirmat cu COVID-19 i-au fost efectuate testări și i s-a asigurat asistență medicală de specialitate pe perioada în care acesta s-a aflat internat în spital. În urma rezultatului negativ al ultimelor două teste consecutive efectuate, și conform recomandării medicului epidemiolog, acesta a fost externat și plasat în izolare la domiciliu unde va fi monitorizat timp de 14 zile.

Vineri, la ora 13:00, 224 persoanese aflau în carantină instituționalizată, iar alte 1.115 erau în izolare la domiciliu.

De asemenea, de la începutul perioadei, 83 persoane au ieșit din carantină și alte 3.130 persoane au ieșit din autoizolare ca urmare a faptului că prezentau o stare de sănătate bună.

Până în prezent, o persoană a decedat, fiind testată pozitiv pentru Covid-19 în data de 04 aprilie, după constatarea decesului.

Ancheta epidemiologică a dispus măsura izolării la domiciliu a unui număr total de 52 persoane.

 

Articolul precedentPeste 15.600 lei adunaţi la meciul imaginar Sepsi OSK – FK Miercurea Ciuc. Banii vor ajunge la spitalele din Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc
Articolul următorTată și fiu minor, arestați pentru că au vrut să tâlhărească un bătrân de 73 de ani