Încă un incendiu de vegetație uscată este în curs de lichidare la această oră. Pompierii harghiteni intervin la Gura Jolotcii, la ieșire din localitatea Sărmaș, acolo unde flăcările sunt în pericol de a se propaga la casele de locuit din imediata apropiere. 

Potrivit ISU Harghita, la fața locului s-a deplasat pentru intervenție un echipaj al Gărzii nr. 2 Toplița, cu o autospecială de stingere.

Totodată, după mai bine de două ore de intervenție în forță, incendiul de vegetație uscată din Toplița, zona Călimănel, a fost lichidat. Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu a transmis că flăcările au afectat o suprafață totală de aproximativ 10 hectare.

Și flăcările izbucnite la o magazie de lemne și un autoturism din Miercurea Ciuc, au fost lichidate, pompierii urmând să stabilească cu exactitate care a fost cauza producerii incendiului.

În ceea ce privește incendiul de vegetație uscată din Odorheiu Secuiesc, zona Piatra Tărcii, forțele de intervenție au fost suplimentate cu încă un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc și SVSU Satu Mare, suprafața fiind de circa 2 hectare.

FOTO: ISU Harghita/ Arhivă

Articolul precedentAutoturism și magazie în flăcări, la Miercurea Ciuc; Incendii de vegetație uscată în Toplița și Odorheiu Secuiesc,
Articolul următorDouă noi cazuri de infectare cu COVID-19 în judeţul Harghita. Bilanţul ajunge la 3 persoane infectate