Pompierii militari şi civili intervin pentru stingerea unui incendiu de vegetație, izbucnit ieri în zona Gheorgheni, care s-a extins pe 15 hectare de exploatare forestieră, brazi din regenerare naturală şi vegetaţie uscată. Potrivit ISU Harghita, un echipaj de pompieri voluntari a rămas peste noapte pentru a supraveghea zona. În această dimineață, pompierii militari și civili au reluat intervenția de stingere a incendiului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că zona în care se manifestă incendiul este una foarte greu accesibilă, motiv pentru care pompierii acţionează cu dispozitivele individuale de stingere, precum şi cu mijloace mecanice, respectiv lopeţi sau mături. „Vântul puternic a intensificat arderea, facilitând astfel propagarea cu repeziciune a incendiului, care se manifestă în mai multe focare, pe o suprafaţă de circa 15 hectare, unde ard resturi din exploatare forestieră, brazi din regenerare naturală şi vegetaţie uscată”, a precizat Alina Ciobotariu.

Incendiul s-a extins, luni după-amiază, pe 15 hectare, din cauza vântului puternic care a facilitat propagarea cu repeziciune, dar a fost localizat după mai bine de cinci ore de luptă cu focul a celor 30 de pompieri militari şi civili aflaţi la faţa locului.

Articolul precedentPrimăria Miercurea Ciuc spune „NU” cumpărăturilor peste măsură
Articolul următorNavetiștii pot circula în afara localității de domiciliu și în baza legitimației sau adeverinței de la angajator