Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc a hotărât în şedinţa din data de 18 mai reîntoarcerea la restricţiile anterioare, în ceea ce priveşte maximalizarea numărului clienţilor în hipermarketurile şi în toate magazinele din municipiu.

Hotărârea nu a fost luată din cauza răspândirii pandemiei în zona Ciuc, motivul fiind împiedicarea aglomeraţiei în magazine, conform experienţelor de la sfârşitul de săptămână, când cetăţenii cu atitudine iresponsabilă s-au îngrămădit în centrul comercial Nest Ciuc (şi nu numai), transmite Municipalitatea într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

Preşedintele comisiei, primarul Ráduly Róbert Kálmán a declarat că începând din data de 19 mai toate hipermarketurile şi magazinele trebuie să asigure intrarea controlată a clienţilor, în caz contrar vor fi închise. De asemenea, deschiderea oricărei terase poate duce la anularea autorizaţiei de funcţionare a localului, a subliniat edilul.

Acesta a confirmat că în data de 20 mai Primăria va organiza târgul legumelor şi fructelor în vecinătatea Arenei Erőss Zsolt.

În momentul de faţă, 40 de pacienţi sunt trataţi pentru noul coronavirus în cadrul secţiei de Boli infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean Miercurea Ciuc. Primăria face apel la „atitudine, simţul răspunderii, simţul măsurii şi respectarea regulilor de distanţare socială”.

Articolul precedentUn harghitean care căuta o frizerie să se tundă a răpit un minor din Sebeş. Poliția l-a legitimat dar l-a lăsat să plece cu minorul
Articolul următorIncendiu de vegetație în zona Gheorgheni, extins pe 15 hectare