Șapte aparate de ventilație mecanică vor fi achiziționate de Primăria municipiului Miercurea Ciuc pentru a spriini activitatea unității medicale.

În plus, Municipalitatea va pune la dispoziția personalului medical aflat în prima linie în lupta cu noul coronavirus, servicii gratuie de transport în comun.

Primarul municipiului, Ráduly Róbert Kálmán, a declarat luni, într-o conferință de presă, că măsura „ar fi în prerogativa Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”, însă din cauza barierelor legislative, cea mai bună soluție este ca Primăria să se ocupe de această achiziție.

„Sunt 253 de persoane doritoare în mai bine de 30 de localități din jurul municipiului nostru care ar dori să le asigurăm transportul. Din păcate autobuzele noastre nu sunt pentru transport interurban, ci pentru transport intraurban, sunt mai multe locuri în picioare decât pe scaune. Avem 3 asemenea mijloace de transport în care sunt 24-26 de locuri și alte 3 care sunt operaționale acum cu doar 11 locuri pe scaune, însă le stăm la dispoziție în pofida faptului că avem ferma convingere că ar fi în prerogativa Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și în momentul de față sunt foarte mulți operatori care stau degeaba și ar putea să asigure acest transport pentru cei din zona medicală. Venim noi cu ce avem și ce putem, la dispoziția spitalului. Vineri am avut o discuție cu managerul spitalului, Konrád Judith, și am căzut de acord că cea mai bună soluție este să cumpărăm 7 aparate de ventilație și astăzi. Avem în continuare o serie de încorsetări legislative, cel mai simplu ar fi fost să transferăm suma aferentă procurării acestor aparate de ventilație pentru Spitalul Județean, însă nu există un text de lege care să ne permită acest lucru și trebuie să găsim soluțiile cele mai bune ca să nu avem repercusiuni pe viitor”, a spus edilul.

Potrivit acestuia, în municipiul Miercurea Ciuc sunt 31 de persoane carantinate şi sub 300 aflate în izolare la domiciliu.

 

Articolul precedentIncendiu într-o gospodărie din Șimonești. Pompierii harghiteni intervin pentru stingerea flăcărilor
Articolul următorPrimarul din Miercurea Ciuc: „Cel mai nou cadou al Comitetului Național pentru Situații de Urgență este o misiune imposibilă!”