Primul caz confirmat de infectare cu noul coronavirus din județul Harghita a fost anunțat joi, fiind vorba despre un pacient întors din Franța în data de 23 martie, și care se afla în izolare la domiciliu.

Prefectura Harghita informează, într-un comunicat de presă, că pacientul a fost testat în data de 1 aprilie, iar rezultatul probei prelevate a venit a doua zi, fiind confirmată prezența virusului COVID-19.

Acesta a fost preluat și transportat de către specialiști la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, unde se află sub supraveghere medicală.

Direcția de Sănătate Publică Harghita a demarat o anchetă epidemiologică.

Acesta este primul caz confirmat, până acum, în județul Harghita.

La nivelul județului, joi (ora 13:00) se aflau în carantină instituționalizată 157 de persoane, iar alte 1.713 se aflau în autoizolare la domiciliu. De la începutul perioadei, 20 de persoane au ieșit carantină, și alte 1.875 din autoizolare, ca urmare a faptului că prezentau o stare de sănătate bună și au respectat măsurile impuse de autorități.

În centrele de carantină din județ, la ultima comunicare a Prefecturii Harghita erau disponibile 582 paturi.

Articolul precedent37 de răspunsuri ale Grupului de Comunicare Strategică despre cum și când putem ieși din casă în perioada stării de urgență
Articolul următorAmenzi de peste 85 de mii de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19