Activitatea la sediul Consiliului Județean (CJ) Harghita a fost reluată joi, după ce instituția a pus lacătul pe ușă la finalul săptămânii trecute ca urmare a confirmării unui caz de COVID-19 în rândul angajaților.

Angajata a fost diagnosticată vineri cu noul coronavirus, și internată la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, iar restul salariaţilor instituţiei au lucrat de acasă în ultimele zile pentru a putea fi luate toate măsurile de dezinfecție.

Vineri, într-un mesaj postat pe Facebook, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a precizat că „situația este sub control”, iar angajata infectată este într-o stare de sănătate stabilă, fără simptome ale bolii deocamdată. Acesta a precizat atunci că clădirea Palatului Administrativ va trece printr-o dezinfecţie generală în și a recomandat ca şi celelalte instituţii care îşi au sediul în clădire să opteze pentru munca de acasă.

După dezinfecție, activitatea în clădire a fost reluată joi și, potrivit reprezentanților CJ Harghita, nu sunt informații referitoare la noi îmbolnăviri.

„Consiliul Județean îndeamnă, în continuare, utilizarea mediului online pentru depunerea de acte ([email protected]), procesarea documentelor pe suport de hârtie va fi mai înceată. Cetățenii au la dispoziție în acest sens locația desemnată la parterul instituției”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Potrivit INSP, miercuri, numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus în județul Harghita a ajuns la 284.

De asemenea, Prefectura Harghita precizează într-un comunicat postat pe site-ul instituției că la nivel județean nu sunt persoane aflate în carantină instituționalizată, însă un număr de 769 de persoane se află în autoizolare la domiciliu, numărul fiind în scădere cu 30 față de informarea precedentă.

De la începutul pandemiei, 1.028 de harghiteni au ieșit din carantină, și 10.191 din autoziolare. 

Din totalul celor 284 de cazuri confirmate, 181 s-au vindecat, 8 persoane au decedat, și 95 se află internate la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, sub supraveghere medicală.

Anchetele epidemiologice sunt în derulare.

 

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 9. Pandemie a capella
Articolul următorIntervenţii ISU Harghita în ultimele 24 de ore: inundaţii, urgenţe medicale, cal căzut într-un decantor şi mesaje Ro-ALERT de avertizare a populaţiei despre prezenţa urşilor