Curtea de Apel Bucureşti a judecat, vineri, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea faţă de decizia de arestare preventivă. Instanţa a decis ca fostul ministru să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.

Avocatul ei a declarat că Pintea a cerut revocarea arestării pentru a se interna în spital, nu pentru a merge acasă „oricât de mult şi-ar dori asta”.

Sorina Pintea a contestat decizia din 28 februarie luată de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Ea este acuzată că, în calitate de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, a luat mită, în formă continuată.

Avocaţii Sorinei Pintea au depus o plângere în care reclamă că poliţiştii care asigurau escorta fostului ministru au bruscat-o la intrarea în spital. Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri, că a cerut şefului Poliţiei Române să înceapă o anchetă în cazul Sorinei Pintea.

Ancheta vizează modul în care au acționat poliţiştii care au asigurat transportul fostului ministru de la arestul central, la policlinica MAI.

Articolul precedentS-a dat startul campaniei „O pădure cât o țară”
Articolul următorÎncă un nou caz de coronavirus confirmat în România. Bilanțul a ajuns la 9